Πάμπλουτοι σκανδαλωδώς τοπικοί «άρχοντες», σε μια πόλη που βουλιάζει καθημερινά επι δεκάδες χρόνια στην εγκληματικότητα, την έλλειψη υποδομών, την ανυπαρξία στοιχειώδους φροντίδας, την διασπάθιση δημοσίου χρήματος, την παντελή έλλειψη κάθε προγραμματισμού και σχεδιασμού με τον πολίτη ανημέρωτο, την πλήρη έλλειψη ανταποδοτικότητας δημοτικών τελών και την αδιαφάνεια στην χρήση τους.

Οι απευθείας αναθέσεις, είναι ένα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ θρασύτητος,η άνομη διαγραφή χρεών δεν "συναντά" κανέναν έλεγχο.

Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ και η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι λέξεις άγνωστες στην Δημαρχία των Αχαρνών, με την Παραβατικότητα να οργιάζει με κόστος Ανθρώπινων ζωών και με την έλλειψη Δικαιοσύνης και Ελέγχου να μην έχει προηγούμενο!

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

τ.ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ,Π. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ:η τολμηρή καταγγελτική ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ "γλώσσα" του Αντινομάρχη καταγράφει το έτος 2018 το θέμα "ΚΑΠΟΤΑ"



https://politikinewsaaa.blogspot.com/2022/03/blog-post_39.html



τ.ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ,Π. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ:"ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΘΙΚΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΚΑΠΟΤΑ;"



ΑΧΑΡΝΕΣ:Για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη,όψιμο "ανθρωπιστικό" ενδιαφέρον ή..για όσους ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"(και πολύ ΚΑΚΩΣ πράττουν), η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" αναδημοσιεύει:






ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ:Πως ξεπλένονται ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ με την στρατηγική "με τον καιρό..ο λαός τα ΞΕΧΝΑΕΙ!!!(Αμ! δε!!!)

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΘΙΚΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΚΑΠΟΤΑ;


Επειδή οι πολίτες των Αχαρνών δικαιούνται να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για το θέμα του καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ, για το πραγματικό καθεστώς το οποίο υπήρχε και υπάρχει στην περιοχή, την πολιτική και οικονομική εκμετάλλευση πάνω στις οποίες ορισμένοι στήριξαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες, βασισμένοι στο ψέμα και στην ανηθικότητα, αισθάνομαι την υποχρέωση να ξεκαθαρίσω τις θέσεις μου σχετικά με το θέμα.


Όταν το 2003, ως αντινομάρχης κλήθηκα από την τότε δημοτική αρχή σε διαβούλευση με συμμετοχή και φορέων της περιοχής, κατέθεσα ξεκάθαρα την πρότασή μου, η οποία ανέφερε ότι μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων θα έπρεπε να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση στη Βουλή ώστε τα Ολυμπιακά Ακίνητα να περιέλθουν στην δικαιοδοσία του δήμου Αχαρνών άμεσα. Στόχος ήταν να δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου Αχαρνών, συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων των τριών καταυλισμών του δήμου μας, οι οποίοι θα ορίζονταν ως δικαιούχοι για τις κατοικίες του Ολυμπιακού Χωριού.


Δυστυχώς όχι μόνο δεν εισακούστηκα αλλά προσπέρασαν με επιπολαιότητα το θέμα σαν να μην τους ενδιέφερε η μοναδική ίσως ευκαιρία που μας δόθηκε για λύση σε ένα πρόβλημα που εδώ και μία δεκαπενταετία παραμένει άλυτο.


Το 2007, όταν το θέμα του καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ ήρθε ξανά στο προσκήνιο, πάλι από τη θέση του αντινομάρχη, κλήθηκα από τους κατοίκους του καταυλισμού να πάρω θέση, άκουσα τα αιτήματά τους και συμφωνήσαμε ότι στο εύλογο χρονικό διάστημα των δύο ετών θα ήταν δυνατή η οριστική αποχώρησή όλων των κατοίκων του καταυλισμού χωρίς ούτε μία μέρα καθυστέρηση. Τη συμφωνία μας αυτή μετέφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να δημιουργηθεί μία επιτροπή από την πλευρά του δήμου και μία από την πλευρά των ενδιαφερόμενων για να επικυρώσουμε τη συμφωνία αυτή.


Η επίθεση που δέχτηκα από την τότε δημοτική αρχή και μερίδα εμπλεκόμενων φορέων ήταν άνευ προηγουμένου. Η τότε δημοτική αρχή μαζί με τον τότε Διοικητή της Αστυνομίας αν και επικαλούνταν ότι εντός του οικισμού ΚΑΠΟΤΑ υποθάλπονταν παραβατικά στοιχεία, παρά την παρακίνησή μου να ελέγξουν τον οικισμό για τα όσα επικαλούνταν, πράγμα το οποίο είχαν τη δικαιοδοσία να πράξουν ποτέ δεν το έκαναν.


Άραγε γιατί κανείς από την πλευρά της δημοτικής αρχής αλλά και της δημοτικής αστυνομίας και της Αστυνομίας δεν μπήκε στη διαδικασία να ελέγξει τους οικίσκους, να εντοπίσει τους παραβατικούς και να σφραγίσει όσους οικίσκους ήταν άδειοι; Ποιους και τι φοβόντουσαν;


Άραγε κανείς δεν γνώριζε ότι η «ταρίφα» για κάθε οικίσκο άγγιζε τις 2.000€; Κανείς δεν γνώριζε ότι τα κλειδιά από τους άδειους οικίσκους ήταν στα χέρια της δημοτικής αστυνομίας; Πώς ξαφνικά βρέθηκαν στα χέρια συγκεκριμένων ανθρώπων που πουλούσαν τους οικίσκους με το παραπάνω αντίτιμο;


Το 2010 επανέρχεται για άλλη μία φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ με σκοπό την απομάκρυνση του. Τότε ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης κατέθεσα εκ νέου την ίδια πρόταση κατόπιν συνεννοήσεως και πάλι με τους ενδιαφερόμενους και δίνοντάς τους ξανά το χρονικό περιθώριο των δύο χρόνων προκειμένου να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό, περιθώριο με το οποίο και οι ενδιαφερόμενοι συμφώνησαν.


Τότε είχα επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είχαμε ήδη χάσει τρία χρόνια μέσα στα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε λύσει το πρόβλημα και ότι δεν θα έπρεπε να επαναλάβουμε το λάθος που είχαμε κάνει την πρώτη φορά.


Για άλλη μία φορά η πρότασή μου δεν βρήκε ανταπόκριση και σαν να μην έφτανε αυτό προσπάθησαν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις για το άτομό μου ενώ ταυτόχρονα ουδέποτε κατέθεσαν έστω και μία πρόταση για λύση του εν λόγω ζητήματος .


Φτάνοντας στο 2014 χωρίς καμία απολύτως πρόταση από καμία άλλη δημοτική παράταξη και έχοντας πλέον χάσει επτά χρόνια, η Διοίκηση του δήμου ξαναφέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Μην έχοντας την αίσθηση του χρόνου για τον οποίο ευθύνεται που έχει χαθεί και εμμένοντας στην ανεύθυνη στάση της, η Διοίκηση αφού αρκείται στη συζήτηση του θέματος σε ένα συμβούλιο έπειτα το ξεχνά μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, χάνοντας έτσι για πολλοστή φορά την ευκαιρία για λύση την οποία πρότεινα στο Σώμα, με χρονοδιάγραμμα που θα τηρούνταν και από τις δύο πλευρές στο ακέραιο.


Ποιοι λοιπόν μιλούν και απαγγέλουν κατηγορίες σε βάρος μου και παραπλανούν τους πολίτες των Αχαρνών με το πιο ανήθικο και εξευτελιστικό τρόπο για τους ίδιους;


Μήπως είναι οι ίδιοι που λεηλάτησαν και καταλήστευσαν για πάνω από δύο δεκαετίες και εξακολουθούν να το πράττουν τις δημοτικές επιχειρήσεις και τα ταμεία του δήμου μας;


Τι έχουν να απαντήσουν για τα εκατομμύρια ευρώ με τα οποία καταχρέωσαν τις δημοτικές επιχειρήσεις;


Τι έχουν να απαντήσουν για την λεηλασία των Κοιμητηρίων από τα οποία καταχράστηκαν εκατομμύρια ευρώ;


Τι έχουν να απαντήσουν για τα δάνεια που πήρε ο δήμος Αχαρνών και ακόμη δεν γνωρίζουμε που πήγαν τα χρήματα αυτά;


Τι έχουν να απαντήσουν στο ότι έχουν χρεώσει τους πολίτες των Αχαρνών με πάνω από 100 εκ. ευρώ υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας;


Τι έχουν να απαντήσουν για την ομάδα του Αχαρναϊκού, η οποία καταχρεώθηκε με εκατομμύρια ευρώ βρισκόμενη στο σημερινό αδιέξοδο;


Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν στην υποβάθμιση και απαξίωση ενός δήμου που λόγω της μεγάλης βιομηχανικής του ζώνης, της λειτουργίας του καζίνο αλλά και της ιδιαίτερης γεωγραφικής του θέσης θα μπορούσε να απολαμβάνει μεγάλη ανάπτυξη και πλεονασματικά ταμεία.


Θέλοντας να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να δώσω τέλος στις εντυπώσεις που ορισμένοι σκόπιμα δημιουργούν, δηλώνω δημόσια ότι ουδέποτε πραγματοποίησα πολιτικές συγκεντρώσεις εντός του οικισμού ζητώντας την ψήφο των οικιστών ούτε ως υποψήφιος βουλευτής, ούτε ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος αλλά ούτε και ως υποψήφιος δήμαρχος.


Αντιθέτως αυτοί οι οποίοι λασπολογούν ακατάπαυστα εναντίον μου, ταπεινώνοντας τους εαυτούς τους , διαδίδοντας ασύστολα ψεύδη και τάζοντας τα πάντα στους ανθρώπους του καταυλισμού είναι εκείνοι που προσπαθούν να εξασφαλίσουν το μέγιστο πολιτικό κέρδος για τους εαυτούς τους.


Η δική μου στήριξη όσον αφορά στον καταυλισμό ΚΑΠΟΤΑ συμπορεύεται με την στήριξη του Μητροπολίτη, της Περιφερειάρχου Αν. Αττικής και του ίδιου του Δημάρχου οι οποίοι ως εκ θαύματος διαπίστωσαν την ύπαρξη εντός του καταυλισμού Δημοτικού Σχολείου, Εκκλησίας και φτωχών και πολύτεκνων οικογενειών που χρειάζονται τη στήριξη της κοινωνίας.


Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Νέα Δύναμη»


H "KAΘΗΜΕΡΙΝΗ"...έγραψε:
https://www.kathimerini.gr/society/508091/minysi-toy-dimoy-acharnon-gia-ta-konteiner-sto-kapota/


Μήνυση του Δήμου Αχαρνών για τα κοντέινερ στο Καποτά
Τoυ Γιωργου Λιαλιου
10.01.2014 • 08:00

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη συνεχιζόμενη λειτουργία του καταυλισμού σεισμοπλήκτων στο στρατόπεδο Καποτά υπέβαλε ο Δήμος Αχαρνών. Οπως υποστηρίζει, οι πληγέντες από τον σεισμό του 1999 έχουν από χρόνια εγκαταλείψει τον καταυλισμό, ο οποίος έχει μετατραπεί σε εστία παραβατικότητας. Στον καταυλισμό παραμένει για 14 χρόνια «δεσμευμένο» περίπου το τέταρτο των αποθεμάτων της πολιτείας σε λυόμενους οικίσκους, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον άχρηστο. Για να αντιμετωπίσει την έλλειψη κοντέινερ για έκτακτες ανάγκες το υπουργείο Υποδομών προκήρυξε δύο διαγωνισμούς.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 1999 και ώρα 14.57, ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ προκάλεσε τον θάνατο 143 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 700. Περίπου 4.200 κτίρια (δηλαδή τουλάχιστον 10.000 κατοικίες) κατέρρευσαν ή κρίθηκαν κατεδαφιστέες. Την επομένη του σεισμού, σε διάφορα σημεία της πόλης στήθηκαν 101 καταυλισμοί σεισμοπλήκτων, στους οποίους τοποθετήθηκαν 5.700 κοντέινερ, για να στεγάσουν προσωρινά τους άστεγους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές σπιτιών που επλήγησαν.

Πέντε χρόνια αργότερα, το 2004, μόλις 19 από τους καταυλισμούς είχαν κλείσει και 600 από τα 5.700 κοντέινερ επέστρεψαν στις αποθήκες του (τότε) ΥΠΕΧΩΔΕ. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2009, παρέμενε στη θέση του περισσότερο από το ένα τρίτο των κοντέινερ, περίπου 2.200, το 80% στο Μενίδι και στα Ανω Λιόσια. Σήμερα, ο μόνος καταυλισμός σεισμοπλήκτων στη χώρα είναι εκείνος του στρατοπέδου Καποτά, στο οποίο παραμένουν 900 κοντέινερ.

«Δεν είναι βέβαια οι σεισμόπληκτοι που μένουν εκεί. Εκείνοι έχουν φύγει από χρόνια. Τη θέση τους κατέλαβαν άλλοι: παλιννοστούντες, μετανάστες, αθίγγανοι», λέει ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Παναγιώτης Γκίκας. «Ενοχλούμε συνεχώς το υπουργείο Υποδομών, που είναι αρμόδιο να συλλέξει τα κοντέινερ, γιατί η κατάσταση έχει από χρόνια ξεφύγει. Το Καποτά έχει γίνει ένα είδος γκέτο. Υπάρχει έκθεση της Αστυνομίας που μιλά για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, για υπόδικους που κρύβονται εκεί κι όλα αυτά στην καρδιά της πόλης μας. Η πολιτεία έχει αφήσει το πρόβλημα να κακοφορμίσει: δεν κόβει το νερό και το ρεύμα, δεν συλλέγει τους οικίσκους. Και ο δήμος, που παραχώρησε την έκταση, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα που δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αντιμετωπίσει».


Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ), το στρατόπεδο Καποτά είναι ο μόνος καταυλισμός σεισμοπλήκτων που έχει απομείνει σε λειτουργία, με περίπου 900 κοντέινερ. Συνολικά στον χώρο του τμήματος διαχείρισης λυόμενων οικίσκων της ΥΑΣ στον Ασπρόπυργο βρίσκονται περίπου 1.000 οικίσκοι προς επισκευή, ακόμα 2.000-3.000 προς καταστροφή (οδηγούνται στον ΟΔΔΥ για ανακύκλωση) και μόλις 100-150 διαθέσιμοι να καλύψουν ανάγκες (μετά και τη διάθεση, προσφάτως, 300 οικίσκων για τις εγκαταστάσεις προσωρινής κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα).

Δεύτερος διαγωνισμός

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, το υπουργείο Υποδομών πρόκειται να προκηρύξει και δεύτερο διαγωνισμό (προϋπολογισμού 600.000 ευρώ) για την επισκευή όσων περισσοτέρων οικίσκων είναι δυνατόν. Προ μηνών είχε προκηρυχθεί μικρότερος διαγωνισμός (300.000 ευρώ) με το ίδιο αντικείμενο.


Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ γράφει εν Αχαρνές:Mε αφορμή ένα σημερινό επισυναπτόμενο δημοσίευμα του τ. Αντινομάρχου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ..

 ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ γράφει εν Αχαρνές: M ε αφορμή ένα σημερινό επισυναπτόμενο    δημοσίευμα του τ. Αντινομάρχου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡ...