Πάμπλουτοι σκανδαλωδώς τοπικοί «άρχοντες», σε μια πόλη που βουλιάζει καθημερινά επι δεκάδες χρόνια στην εγκληματικότητα, την έλλειψη υποδομών, την ανυπαρξία στοιχειώδους φροντίδας, την διασπάθιση δημοσίου χρήματος, την παντελή έλλειψη κάθε προγραμματισμού και σχεδιασμού με τον πολίτη ανημέρωτο, την πλήρη έλλειψη ανταποδοτικότητας δημοτικών τελών και την αδιαφάνεια στην χρήση τους.

Οι απευθείας αναθέσεις, είναι ένα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ θρασύτητος,η άνομη διαγραφή χρεών δεν "συναντά" κανέναν έλεγχο.

Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ και η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι λέξεις άγνωστες στην Δημαρχία των Αχαρνών, με την Παραβατικότητα να οργιάζει με κόστος Ανθρώπινων ζωών και με την έλλειψη Δικαιοσύνης και Ελέγχου να μην έχει προηγούμενο!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ προφίλ..


Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

π.Δημάρχου κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ προφίλ..



Για τον Ομότιμο Καθηγητή ΤΕΙ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΖΙΓΚΗΡΗ, σας έχω γράψει αρκετές φορές και άλλες τόσες σας έχω συστήσει να διαβάζετε το blog στο οποίο δημοσιογραφεί επι χρόνια,με ένα μοναδικό τρόπο:ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Αυτό το οποίο θα αργήσει να εκτιμήσει η πόλη, είναι η τεράστια προσφορά του στην ενημέρωση του Πολίτη για την Αυτοδιοικητική παρουσία του τόπου, το ποιοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μας διοικούν, ΠΩΣ ΖΟΥΝ και βιοπορίζονται, ΠΩΣ χρησιμοποιούν τον Δήμο και τις δυνατότητες που τους δίνουν οι πελάτες-ψηφοφόροι,πως η αλαζονεία, η έπαρση και η εκδικητικότητα σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους καταστρέφουν ζωές και οικογένειες…
Η δουλειά του Ομότιμου Καθηγητή, δεν «πληρώνεται» με τίποτα.Απαιτεί αμέτρητες ώρες, κόπο, γνώσεις,έρευνα.Δεν αμφισβητείται η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ικανότητα, η οποία θα αφήσει παρακαταθήκη ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για τον Δήμο Αχαρνών.Μια ΠΟΛΥΤΙΜΗ παρακαταθήκη, που θα παραμείνει εσαεί ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΣ για το πώς έφτασε εδώ ο Δήμος Αχαρνών.
Να διαβάζετε το https://eleftherovima.wordpress.com. Αξίζει..
Ας δούμε όμως σήμερα το προφίλ του π. Δημάρχου Αχαρνών (άρα και ελεγχόμενου για τα πεπραγμένα του) κ. ΣΩΤΗΡΗ ΝΤΟΥΡΟΥ,όχι όπως ο ίδιος το προβάλλει, αλλά όπως η έρευνα του https://eleftherovima.wordpress.com το έφερε στο φώς:Μερικά αποσπάσματα θα βρείτε στο Acharnon Gordium Bond και ολόκληρο το συγκλονιστικό προφίλ θα το βρείτε εδώ:
https://eleftherovima.wordpress.com/2012/07/17/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CF%8E/

«Ας δούμε όμως τι δε γράφει στο Βιογραφικό του.
Γεννήθηκε το 1955 και το 1973 τελείωσε το Λύκειο. Στη συνέχεια πήγε στην Ιταλία, στο Πανεπιστήμιο της Παβίας απέκτησε δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού το 1985, δώδεκα χρόνια μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο !!
Στη συνέχεια η επόμενη ημερομηνία που αναφέρεται στο βιογραφικό του είναι το 1990.
Όμως το 1998-99 διορίστηκε στην ΕΥΠ ως στον κλάδο ΠΕ Ειδικών Τεχνικών ως Πολιτικός μηχανικός.
Στις εκλογές της 14ης Οκτωβρίου 1990 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΔΚΜ υπό τον Τάσο Μουστακάτο
Τον Ιούλιο του 1991 ο Σωτήρης Ντούρος, υπάλληλος της ΕΥΠ, μετά από αίτησή του και σύμφωνη γνώμη της Κοινότητας αποσπάται στην Κοινότητα Θρακομακεδόνων. Παράλληλα ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων στο δήμο Αχαρνών.
Με διαδοχικές παρατάσεις της απόσπασής του παραμένει στην Κοινότητα Θρακομακεδόνων μέχρι το 1995….
….Μια απόφαση του Υπουργού Αναπληρωτή Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου και του Υπουργού Εσωτερικών Άκη Τσοχατζόπουλου στο πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου μάλλον δεν εκτελέστηκε. Ο δήμος Αχαρνών την εποχή εκείνη και αργότερα ήταν υπό τη “σκιά ” του Πάγκαλου.
Την ακρίβεια των πληροφοριών μπορεί να επιβεβαιώσει ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων Σάββας Βασιλειάδης, που ήταν την τελευταία περίοδο της απόσπασης του Σωτήρη Ντούρου Κοινοτάρχης της Κοινότητας Θρακομακεδόνων.
Αυτά δεν τα αναφέρει στο βιογραφικό του ο Σωτήρης, γιατί είτε ντρέπεται να πει ότι είναι υπάλληλος της ΕΥΠ, είτε γιατί δεν τον βολεύει πολιτικά. Ως υπάλληλος όμως της ΕΥΠ έπαιρνε το ειδικό επίδομα, το επίδομα ευθύνης και το στεγαστικό επίδομα, επιδόματα που δεν έπαιρνε ένας πολιτικός μηχανικός στην Κοινότητα Θρακομακεδόνων. Τα επιδόματα αυτά συμποσούμενα ήταν όσο ο βασικός μισθός.
Το 1996 ήταν πρόεδρος της ΔΕΑΔΑ. Από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών προέκυψε:







Ο Σωτήρης ήταν και πρόεδρος της νεοσύστατης ΔΕΑΔΑ το 1993. Δυό χρόνια αργότερα η Αχαρνών (ΔΕΑΔΑ) και η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Άνω Λιοσίων (ΔΕΑΔΑΛ) με εταιρεία του Νικόλαου Κρημνιανιώτηδημιούργησαν το ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ,
https://eleftherovima.wordpress.com/2011/03/31/%CE%BA%CE%B5%CE%BA-%CE%B5%CF%85%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%83/

Η ΔΕΑΔΑ, επιχείρηση του Δήμου Αχαρνών, εισφέρει 1.000.000 δρχ. εταιρικό κεφάλαιο, όπως και οι άλλοι δύο εταίροι, αλλά δεν έχει καμία ανάμιξη στη διοίκηση!!
Από τότε φαίνεται ότι “κόλλησαν” Ντούρος και Κρημνιανιώτης.
Το έτος 1996 ο Σωτήρης αντικατάστησε τον Παναγιώτη Φωτιάδη στην ΠΕΔΦΑ....


…..Η εταιρεία το 2001 μετονωμάστηκε σε «ΑΕΡΙΟ ΠΟΛΗΣ Α.Ε.» και ο Σωτήρης έμεινε εκτός Δ.Σ. Το έτος 2011 η εταιρεία λύθηκε, αλλά ο δήμος Αχαρνών στον Κ.Α. 00-7511.006 έχει εγγράψει 14.381,36 € για αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου!!. Ο Σωτήρης δεν πήρε χαμπάρι τι έγινε.
Στις εκλογές του 1998 ο Τάσος Μουστακάτος ήταν υποψήφιος Νομάρχης Ανατολικής Αττικής και άφησε στο “πόδι” του ως υποψήφιο δήμαρχο το Σωτήρη Ντούρο, (κλικ εδώ).
Το 1999 ο Σωτήρης εμφανίζεται στο Δ. Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξηςς Δήμου Άνω Λιοσίων (ΔΕΑΔΑΛ)
Επειδή ο Σωτήρης δεν είναι δημότης ή κάτοικος Άνω Λιοσίων η μόνη περίπτωση συμμετοχής του στο Δ. Σ. της ΔΕΑΔΑΛ είναι ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα της περιοχής. Αυτός ο φορέας ήταν το ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ.
Στην τροποποίηση του καταστατικό του ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την εισφορά 7.000.000 δρχ από τον εταίρο “Αίας”. Ο Ν. Κρημνιανιώτης αναλαμβάνει εκπρόσωπός της εταιρείας και Γενικός Διευθυντής. Ο κ. Κρημνιανιώτης ορίζει τον Σωτήρη Ντούρο ως εκπρόσωπο του ΚΕΚ στη ΔΕΑΔΑΛ.
....Ο Σωτήρης ήταν δημοτικός σύμβουλος από το 1998 και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης. Το 2001 άνοιξε η όρεξη του Τάσου Μουστακάτου για τη δημαρχεία στις εκλογές του 2002. Ανάγκασε το Σωτήρη να παραιτηθεί από το δήμο Αχαρνών. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου της 4ης Μαΐου 2001……
……Τεχνική Πάρνηθας 2011
Στις 3/1/2011 ο δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος διόρισε γενικό γραμματέα του δήμου Αχαρνών τον Νικόλαο Κρημνιανιώτη, το συνεταίρο του!!

Το έτος 2006 ο Σωτήρης ήταν Τεχνικός Ασφαλείας στη Δημοτική Εταιρεία Τεχνικών έργων Δήμου Αχαρνών ….


…Στις εκλογές που ήταν συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ κεντρικό πρόσωπο σε στήριξη από το ΠΑΣΟΚ ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μια και ο Ντούρος ήταν ο άνθρωπός του!!
Στις εκλογές αυτές ο Σωτήρης στον πρώτο γύρο πήρε 7737 ψήφους επί 28.474 εγκύρων ψηφοδελτίων. Τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν στα πάνω του. Δήμαρχος στο δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Παπανίκας.
Στο ψηφοδέλτιο εκείνης της εποχής φιγουράρουν ονόματα που είναι στο δήμο σήμερα είτε ως σύμβουλοι, είτε ως βολεμένοι σε θέσεις περιφερειακά.
…Το 1999 ο Σωτήρης εμφανίζεται στο Δ. Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξηςς Δήμου Άνω Λιοσίων (ΔΕΑΔΑΛ)
Επειδή ο Σωτήρης δεν είναι δημότης ή κάτοικος Άνω Λιοσίων η μόνη περίπτωση συμμετοχής του στο Δ. Σ. της ΔΕΑΔΑΛ είναι ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα της περιοχής. Αυτό ο φορέας ήταν το ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ.
Στην τροποποίηση του καταστατικό του ΚΕΚ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την εισφορά 7.000.000 δρχ από τον εταίρο “Αίας”. Ο Ν. Κρημνιανιώτης αναλαμβάνει εκπρόσωπός της εταιρείας και Γενικός Διευθυντής. Ο κ. Κρημνιανιώτης ορίζει τον Σωτήρη Ντούρο ως εκπρόσωπο του ΚΕΚ στη ΔΕΑΔΑΛ.
Ορισμός ως μέλος Δ.Σ. στο Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.
Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 2004 που στις εκλογές νίκησε η Νέα Δημοκρατία και αντικαταστάθηκε.
Παρέμεινε όμως στην ΕΥΠ ως υπάλληλος.
Το έτος 2002 έγινε μέτοχος στην Ανώνυμη Εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΟΣ που είχε ο κ. Κρημνιανιώτης με το 20% του κεφαλαίου και ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος.
Επειδή το 2010 ήταν έτος δημοτικών εκλογών και ο Σωτήρης ήταν υποψήφιος δήμαρχος, για να μην υπάρχει κόλλημα εκλογιμότητας έκανε απόσπαση ή μετάταξη στο δήμο Φυλής με τότε δήμαρχο τον Δημήτριο Μπουραΐμη……

Αναγνώσατε εδώ όλο το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο
και να διαβάζετε τα άρθρα του:https://eleftherovima.wordpress.com/2012/07/17/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CF%8E/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ γράφει εν Αχαρνές:Mε αφορμή ένα σημερινό επισυναπτόμενο δημοσίευμα του τ. Αντινομάρχου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ..

 ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ γράφει εν Αχαρνές: M ε αφορμή ένα σημερινό επισυναπτόμενο    δημοσίευμα του τ. Αντινομάρχου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡ...